Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

slide photo

" /> " title="source: imgur.com" />"); }" /> " /> " /> " /> " /> " /> " />

ετικετες 2


Βίκυ Ορφανίδου
καθηγήτρια πιάνου & ανώτερων θεωρητικών Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διπλωματούχος  Πιάνου και Σύνθεσης. Επίσης κατέχει τα Πτυχία Ωδικής, Ενοργάνωσης. Έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια μουσικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα. Από την ηλικία των 19 ετών ασχολείται με τη διδασκαλία μουσικής σε δημόσια σχολεία  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε σχολεία ειδικής αγωγής και στο ¨Κλασικό Ωδείο Ορφανίδου¨ το οποίο ίδρυσε με την Λίζα Ορφανίδου το 2003.
Έχει οδηγήσει πολλούς μαθητές της στην απόκτηση πτυχίων και στη διαμόρφωση καλλιτεχνικής πορείας.
 Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Υπήρξε μέλος σχημάτων με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της πόλης μας και έχει συμμετάσχει  σε ηχογραφήσεις δισκογραφικών παραγωγών.  Γιάννης Δεμιρτζόγλου
  καθηγητής κιθάρας


  Ο  Γιάννης Δεμιρτζόγλου σπούδασε κλασική κιθάρα με καθηγητές τους Π. Γαϊτανίδη, Ν. Μαυρουδή, Κ. Κοτσιώλη και Κ. Κάστωρη. Είναι αριστούχος πτυχιούχος και έχει ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια με καθηγητες τους Hubert Kappel, David Russel, Frank Bungarden. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας με τους Κ. Μαγγίνα και Μ. Στεφανίδη. Συμμετείχε σε σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με τον καθηγητή Scott Henderson.
   Τα τελευταία 11 χρόνια παίζει "rock and roll" ως μέλος του συγκροτήματος  " Βreathless ", κυκλοφορώντας 2cd και έχοντας στο ενεργητικό του πολλα live σε ολη την Ελλαδα και την Βουλγαρία. Επίσης ασχολείται με gypsy jazz και παίζει μαντολίνο.
  Εργάστηκε για πολλά έτη στο ωδείο Β.Ελλάδος, στο δημοτικό ωδείο Αμπελοκήπων, στο ωδείο Σταυρούπολης, στη σχολή Ντεπώ και στο Κλασικό Ωδείο Ορφανίδου.

   
  Γιώργος Τσέλιος
  καθηγητής κλασικής - ακουστικής - ηλεκτρικής κιθάρας & μπάσου

  Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1987.Ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας σε ηλικία 13 ετών στην ιδιωτική σχολή μουσικής του Δημήτρη Γιαννόπουλου.Στην πορεία έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με διάφορους δασκάλους και καταξιωμένους ‘’παίχτες’’ όπως :Μάκης Στεφανίδης(ΤΖΑΖ),Θωμάς Νάτσης(FLAMENCO),Φώτης Καραπέτσας(Σύγχρονη Αρμονία) .Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης με καθηγητή τον Θεόδωρο Τσέλιγκα  ,πήρε το πτυχίο του το 2014 με Αριστα.  Τον Οκτώμβρη του 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Βαλκανικών Σπουδών και το ίδιο έτος πήρε το πτυχίο  Ανωτέρων θεωρητικών με Άριστα στο μαθημα Ειδικό Αρμονίας με καθηγήτρια τη Μαρία Καραγιάννη.Τον  Ιανουάριο του 2016 πήρε το δίπλωμα  κλασικής κιθάρας και προσφάτως τον Ιούνιο απέκτησε certificate με θέμα το songwriting από το Berklee College of Music. έχει  πραγματοποιήσει  ρεσιτάλ στη θεσσαλονικη αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας  .Από το 2010 και αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη όπου έχει παίξει σε τοπικές μπάντες σε ROCK και  FUNK ήχους.Εχει  σχηματίσει  τη δική του μπάντα σε ύφος JAZZ-ROCK στην οποία παίζει κιθάρα και τραγουδάει πραγματοποιώντας συναυλίες σε γνωστούς χώρους της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις παίζοντας διασκευές αλλά και δικά του κομμάτια.Τα τελευταία  χρόνια εργάζεται ως δάσκαλος κιθάρας στο Κλασικό Ωδείο Ορφανίδου και στο Μουσικό Εργαστήρι Γιαννιτσών.  


   Όλγα Κοντέλη
  καθηγήτρια κλασικής κιθάρας


  Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1987. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε η μουσικής της παιδεία. Τελείωσε το μουσικό σχολείο της πόλης της και έπειτα σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., απ'όπου πήρε το Δίπλωμα και αστερ το 2013 με ειδίκευση στη Μουσικολογία/Μουσικοπαιδαγωγική και με διπλωματική εργασία πάνω στην Ιστορική/Συστηματική Μουσικολογία. Παράλληλα σπούδασε κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, στην τάξη του Φώτη Κουτσοθόδωρου, απ'όπου πήρε το πτυχίο. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια περιλαμβάνει συναυλίες και διαδασκαλία σε ωδεία της Θεσσαλονίκης  Γρηγόρης Λαγκουβάρδος
  καθηγητής βιολιού

  Ο Γρηγόρης Λαγκουβάρδος σπούδασε βιολί και ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε (δίπλωμα) με «Άριστα παμψηφεί» από την τάξη βιολιού του Γιώργου Πετρόπουλου. Παρακολούθησε σεμινάρια βιολιού ως ενεργό μέλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους Κοσμά Γαλιλαία, Γιώργο Δεμερτζή, Λεωνίδα Καβάκο, Nana Jaschwili, Eugen Sarbu, Χρήστο Πολυζωΐδη, Στέλιο  Καφαντάρη, R. Vamos, Isabel Villa, Ara Malikian κ.α. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη (Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Μύλος, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο κ.α.) και σε άλλες πόλεις (Σέρρες, Δράμα και Λάρισα). Από το 2011 είναι μέλος των μουσικών συνόλων «Μελωδιστές» και «Trio Chord». Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και από το 2003 εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός Μουσικής στη δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2013 εργάζεται ως καθηγητής βιολιού στο Κλασικό Ωδείο Ορφανίδου.


  Σοφία Μάιου
  καθηγήτρια βιολιού


  Η Σοφία Μαιου γεννήθηκε στη Νάουσα το 1983 και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών στην Εστία Μουσών Νάουσας.
  Το 1997 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό Βορείου ελλάδος που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφείτων Ωδείων όπου απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο βιολί (πρώτο βραβείο δε δόθηκε).
  Το 2009 απόκτησε πτυχίο βιολιού με άριστα 10 παμψηφεί και στη συνέχεια φοιτώντας με υποτροφία, το 2012, δίπλωμα βιολιού με άριστα από την Εστία Μουσών Νάουσας, με καθηγητή τον Νικολάε Βανάουτσεκ.

  Συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων Νάουσας και στην Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, ως μέλος και ως σολίστ από το 1996 έως το 2016. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ με έργα για σόλο βιολί καθώς και μουσικής δωματίου στην Νάουσα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.
  Το 2010 συμμετείχε ενεργά στην πρώτη Θερινή Ακαδημία Κλασικής Μουσικής στα σεμινάρια βιολιού με τον καθηγητή Ulf Hoelscher και τον Γιάννη Κορμπέτη στην Ασπροβάλτα.
  Από το 2013 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννίνων και διδάσκει βιολί στο Ωδείο Μητρόπολης Βέροιας & Νάουσας. Από το 2015 διδάσκει στο Κλασικό Ωδείο Ορφανίδου. Επίσης είναι μέλος της Ορχήστρας ProMusica.
  Παράλληλα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας) και σήμερα εργάζεται στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης.  Μιρέλλα Λύκα
  καθηγήτρια μονωδίας και φωνητικής


  Γεννήθηκε στην Καρδίτσα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από την ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου και συμμετοχή σε παιδικές χορωδίες.
  Είναι κάτοχος των πτυχίων αρμονίας, αντίστιξης, του διπλώματος μονωδίας και μελοδραματικής από την τάξη του βαθύφωνου Αχιλλέα Τσάνταλου.
  Έχει κάνει μαθήματα στη Στουτγκάρδη με το βαρύτονο Λούι Μανίκα. Παρακολούθησε masterclasses και σεμινάρια σε Γερμανία, Αυστρία και Γαλλία.
  Έχει δώσει ρεσιτάλ με γερμανικά lied στην Αυστρία και Γερμανία.
  Τραγούδησε το ρόλο της πρώτης ντάμας στο “Μαγικό Αυλό” του W.A. Mozart υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Π. Διαμαντή.
  Μέλος της δημοτικής χορωδίας Θεσσαλονίκης και μικτής χορωδίας Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχε σε μεγάλα χορωδιακά έργα.
  Ως μέλος της χορωδίας όπερας Θεσ/νικης στις όπερες Fidelio, Tosca και της μικτής χορωδίας Θεσ/νικης Silvano και Samson et Dalila.
  Έχει δώσει ρεσιτάλ με έργα K. Weill, G. Gershwin, Faure, Massenet, R. Hahn, άριες A. Boito, G.Verdi, G. Puccini, W. A. Mozart, G. Bizet, J. Massenet. P. Mascagni, R. Stolz στο Θέατρο Άνετον, Μελίνα Μερκούρη καλαμαριάς και στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.
  Συμμετείχε σε έργα σύγχρονων ελλήνων συνθετών στο κρατικό θέατρο Β. Ελλάδος.
  Έχει παρουσιασθεί ως σολίστ σε αποσπάσματα από όπερες με τη μικτή χορωδίαΘεσσαλονίκης στο ΜΜΘ. Στον ίδιο χώρο με τη συμμετοχή της σε συναυλία
  καθηγητών του ωδείου Άνω Πόλης.
  Το 2016 παρουσίασε την οπερέττα του Charles Leqock “Η καινούρια μου υπηρέτρια”
  σε σκηνοθεσία δική της και στο ρόλο της κυρίας. Την ίδια χρονιά έπαιξε το έργο στο
  διεθνές φεστιβάλ της Ιταλίας “Armonie della magna Graecia”.Στον ίδιο χώρο τραγούδησε Villa – Lobos και Rodrigo με συνοδεία κιθάρας.
  Εργάζεται ως καθηγήτρια μονωδίας και φωνητικής από το 2000.
  Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά.   Βιργινία Γκαϊντατζή
  καθηγήτρια μονωδίας & σύγχρονου τραγουδιού


  Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η σοπράνο Βιργινία Γκαϊντατζή απέκτησε Δίπλωμα Τραγουδιού με βαθμό Άριστα Παμψηφεί από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
  Τον Ιούνιο του 2007 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία μελετώντας πειραματικό ρεπερτόριο του 20ού κ 21ου αιώνα και αποκτώντας τον τίτλο ‘Master in Performance’ με ειδικότητα στα extended vocal techniques και στο “Performance Practice” των φωνητικών έργων του John Cage. Το 2009 έγινε δεκτή στο California Institute of the Arts προς απόκτηση δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου, για την πραγματοποίηση του οποίου κέρδισε την Α' αναπληρωματική θέση του προγράμματος υποτροφιών “Unesco Fellowships”.
  Τον Οκτώβριο του ‘14 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση Voice of Madness με τραγούδια των Henry Purcell, Daniel Purcell και John Eccles. Έχει τραγουδήσει τον ρόλο της Gasparina στην όπερα του J. Haydn La Canterina (Θέατρο Άνετον), τον ρόλο της Belinda στην όπερα του H. Purcell Dido and Aeneas (Zion Baptist Hall, Cambridge), τον ρόλο της Πρώτης Χήνας στην όπερα του B. Britten Paul Bunyan (Mumford Theatre, Cambridge) και το μέρος της σοπράνο στην Cantata BWV140 του J. S. Bach (Ευαγγελική Εκκλησία).
  Είναι μέλος του Jazz φωνητικού κουαρτέτου The Performers Quartet (με σειρά εμφανίσεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Δημητρίων, Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών) και μέλος της ομάδας καλλιτεχνών Sourliboom. Παρακολουθεί μαθήματα θεάτρου, σκηνοθεσίας, σωματικού θεάτρου, κλασικού και σύγχρονου χορού και χορού butoh.  Σοφία Βουλγαρίδου

  καθηγήτρια ακορντεόν
  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδες παρακολουθώντας μαθήματα αρμονίου, πιάνου και ακορντεόν. Παράλληλα ασχολήθηκε με τα ανώτερα θεωρητικά. Είναι κάτοχος των πτυχίων Ωδικής και Αρμονίας.
  Είναι απόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του Τ.Ε.Ι Ηπείρου με καθηγητή στο ακορντεόν τον Δημήτρη Τσιολχά.
  Συνεχίζει την εκπαίδευση της μέχρι σημερα με καθηγητή τον ακορντεονιστα Θάνο Σταυρίδη.
  Εργάζεται σε μουσικά σχολεία και συνεργάζεται με ωδεία της πόλης. Παράλληλα είναι μέλος του σχήματος "ΜέθΩδος των τριων" όπου εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και θέατρα της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων.


  Γιάννης Κλέοντας
  καθηγητής μπουζουκιού

  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός ασχολήθηκε με τη Λαϊκή – Παραδοσιακή Μουσική.
  Κατέχει Πτυχίο αρμονίας καθώς και Πτυχίο μπουζουκιού του Λαϊκού – Παραδοσιακού Τμήματος.
  Έχει διακριθεί στον πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικών της πολεμικής αεροπορίας με τρίχορδο μπουζούκι, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.
  Έχει πολλές αξιόλογες συμμετοχές σε συναυλίες και αφιερώματα δίπλα σε σπουδαία ονόματα όπως τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Στέλλιο Καζαντζίδη.
  Ακόμα έχει συμμετάσχει ως πρώτο μπουζούκι σε συναυλίες και αφιερώματα με τους συνθέτες: Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργο Ζαμπέτα με επικεφαλή τον Βαγγέλη Λιόλιο.
  Στην πληθώρα συνεργασιών που έχει στο ιστορικό του ανάμεσα στους προαναφερθέντες είναι και οι: Πέτρος Γαϊτάνος, Μαριάνθη Κεφάλα, Έλενα Γιαννακάκη, Αννέτα Μαρμαρινού, Κώστας Καραγέλης, Σωκράτης Παπαϊωάννου, Βασίλης & Ανδρέας Καρακότας. Επίσης έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα του Μητρέντζη.
  Παρακολούθησε σεμινάριο με τους Νίκο Τατασόπουλο και Μανώλη Καραντίνη και έχει προσκληθεί ως ειδήμων σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές του Ράδιο Θεσσαλονίκη.
  Έχει ασχοληθεί ως καθηγητής στα τμήματα Λαϊκής - Παραδοσιακής μουσικής σε πολλά ωδεία από το 2009 και είναι υπεύθυνος του ίδιου τμήματος στη Μουσική Ακαδημία ¨ Musique de la Renaissance ¨.

  Κατερίνα Μακρή

  καθηγήτρια μουσικής προπαιδείας


  Είναι αριστούχος διπλωματούχος Μονωδίας, Μελοδραματικής και αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του Μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος, καθώς και αντίστοιχα σεμινάρια. Έχει πραγματοποιήσει εξαετείς σπουδές στην Ορθοσωμική για μουσικούς.
  Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και σε παραγωγές όπερας. Αποτέλεσε μέλος του Opera Studio της Skull of Yorick Productions.
  Εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής και διευθύντρια χορωδίας.
  Παράλληλα είναι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας και κάτοχος πτυχίων της αγγλικής, γαλλικής και ιταλικής γλώσσας.